Sep 7, 2009

PeDiH LaGiiiii!!!!!


saatku membaca bait2 kte drinyer...
sungguh pedih hati ini,x terkate...
x faham lah....
sesetengah org mmg susah nak menerima keadaan seseorg seadanya...
ade jer x kene...
ye tengku thu, tengku ade kekurangan diri..
ayat2 biase bgi yg membuat kesilapan-"aku cuma insan biase.." or "nobody's perfert"
mmg lah...hakikat mmg mcm 2..
tpi law dah rapat dah sayang xkan xleh nak trime walau mcm mane sekalipun sikap seseorg 2..
xsalah nk trime sikap buruknye...tpi trime bkn maksud tuk berdiam diri...
i've try my best..tpi npe masih nk treat unfair kat kte??simple je bende ni
selfish?sebab 2 asyik nk menang jer... xfikir pasal perasaan org lain..hei pliz lah...
aku bleh x tdo lagi ni..sebab dok mikirkan benda 2...i treat you as well as u want ok..
dah dengan keadaan yg parah sampai susah nak bercakap ni lagi..(aku menderita ulser mulut...)
jangan wat sampai kte bertekak lagi....i'm tired ok....


Tpi percaye lah.. tengku tetap sayang kamoo walau mcm mane sekali pun..
kamoo xthu setinggi mana ketegaran dan kesabaran hati tengku..

keliru..

okiedokie;(



Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Sep 5, 2009

APA YANG PALING MENYAKITKAN HATI??

herm...agak2 ape yg paling menyakitkan?

lau Tengku, ble org yg rapat ngan kite xreti nak menjage hati antara satu same lain..2lah yg menyakitkan n menyedihkan.

xkesah die family member kte ke, makwe pakwe kte ke, or member kte sendiri...yg penting rapat ngan kte..mmg sakit yg kte rse hasil perbuatan bijak mereka.

herm..lagi menyakitkan ble mereka2 ni buat2 xbersalah kan...n nak org lupekan je..
ske hati je..

ble org yg terkene perbuatan mereka ni moody n majuk..senang je kte relaks sudah.have fun...
or ade gak yg kuarkan kte2 "biarkan jelah die..." thats the way they befriends with somebody???-aku doakan ko bahagia dunia akhirat lah ye....

herm..pe sekali pun org wat kat kte, hidup kene diteruskan...sikit je dugaan ni..bak kte mereka...relaks sudah..

nota2 hati pedih tengku...

okiedokie;p


Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Sep 1, 2009

diari ramadhan tengku 3..award darimu..

hari ni 1 september 2009.. masuk kelas maths...ade kuiz maths... masuk kelas oop..ade kuiz oop... masuk kelas en. ipin....ade skillbased... malam hari..kul 8..ade test oop... kul 8!!!! tengku makan ngan cepatnyer... npe lah wat kul 8 oi....makanan xsedap nak hadam... demikianlah puase tengku untuk hari ke-11... walaubagaimanapun...entry ni bkn lah bertujuan untuk meluahkan ketidakpuashatian atau melepas kepenatan...entry ni sebab award yg darkangel dah bgi...tq my dear!!


Nyatakan 5 fakta menarik mengenai pemberi award ini

byk kali gak tengku ckp sal die ni.... 1. name diberi marissa norfis 2.asal brickfield KL 3.kat UMP, duduk c12..kampung suksis 4. ske keria..bru thu...tengku pun ske!!! 5. herm...pe lagi ek? owh ye oovoo id ~>apple in red <~..
bleh lah 2 kan..

Setiap blogger harus menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya

leh x lau x wat...

Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya, dan ceritakan tentang mereka:

xnak bgi kat sape2 dah..org yg sme gak t...so xyah bagi ar...

thank you darkangel cyg....

ok..skrg tengku nak share pict lak....

15/08/2009


24/08/2009

30/08/2009


sekian...

okiedokie;p
Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Aug 30, 2009

diari ramadhan tengku 2....

salam..greetings.. n happy fasting day!!!!

herm..tengku x tdo pas sahur tdi...mate ni xnak tutup asyik terbuke luas jer.akibatnye tengku berjaye menghabis cte queen of langkasuka, nur kasih epi 13 n spontan epi 13..sengal x?? bknnye nak g zikir ke..tadarrus ke... lgi stu hari selasa akan datang tengku ade 2 test sekaligus..punyerlah!! dah lah due2 subjek pembunuh..tpi mcm mane skali pun subjek 2 leh bunuh tengku,tengku masih relax kat sini..layan 3 cte,post entry kat blog n jap lagi nak outing lak.huhuhu..barang dapur dah nak habis daaa...

lagi stu tengku nak g bank in duit untuk topup...duit topup cpt jer habis..bru tambah topup hari khamis lalu skrg nk tambah gi...business oo business..sejak berkecimpung dalam dunia business ni,asyik pegang duit jer...kalau duit 2 tengku yang punyer xpe...haiz...

owh ye...semalam call ibu..ibu kte die on the way nak g sepital* bhgian ICU... herm sape sakit???upe2nyer pak sedara tengku yg masuk ICU sbb kene belasah oleh samseng time die join kumpulan kejutkan org bersahur..cian..xtaw ar pe die dah buat sampai kene pukul..maybe die kejutkan org tpi ngan cre org xleh trime..tah lah..tengku xtaw pe cte sebenar... lagipun sebelum ni ade gak kes mcm ni, anak jiran depan rumah tengku...dah kene ape xingat..time kejutkan org sahur gak..cte die mcm ni(ni tengku taw jln cte die)..ade lah kete ni tercalar.tah lah org calarkan ke taw tercalar kat mane2 tpi tuan punye kete 2 x pasan. so tuduh ar 2 keje dak2 yg kejutkan org sahur..pe lagi?? tunggu ar diorg ni nk kejutkan org sahur then kumpulan yg ampunyer kete ni serang...masuk sepital gak lah ank jiran tengku ni..cedera kat tgn...ish ish ish..yang bestnye tuan punye kete 2 abang makwe anak jiran tengku 2...huhuhuh complicated sungguh...skrg ni dgr2 makwe ank jiran tengku 2 dah kawen...herm faham2 jelah....berbalik kat cte pak sedara tengku yang kene belasah 2..keadaan die masih kritikal...samseng point kat pale die kot..manenyer xparah...haih..ni lah isu2 yg paling femes kat tmpt tengku time bulan ramadhan..lau bkn ni sal mercun...dah mcm perang dunia pun ade kat kampung tengku 2...budak2 ske main "karbait"..tah btul ke x ejaan 2..yg penting mercun ni femes gle kat tawau n ia adalah buat sendiri.x bli kat kedai...

oklah...tengku nak get ready ni..nak shopping raye huhuhuh....daaa to all.....

okidokie;p
Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Aug 27, 2009

diari ramadhan tengku

salam..greetings..n happy fasting day!!!

wah! tahun kedua tengku menyambut ramadhan di UMP..herm..tah npe ramadhan kali ni x bpe meriah wat tengku?ade kah krn permulaaan ramadhan tengku selaras dengan permulaan test2 mid sem? herm... mlm2ku asyik sibok mentelaah pelajaran(ye ke??)..n sejak akhir2 ni, tengku mudah tdo mlm walaupun tdo petang..tah ape saje yg dipenatkan.. sampai membuatkan hati'nya' mgkin sedikit terguris sbb tengku asyik meninggalkannya dgn SMS yg x berbalas...sorry ye.. x sengaje.tengku sendiri masih mencari punca hal ini berlaku walaupun sebenarnyer benda ni baik,tdo awal..herm...

btw,motif tengku post entry di subuh hari ni...nak bgtaw seluruh rakyat jelata tengku tgh wat latihan maths huhu..trepnyer!! n nak bgtaw gak lah tengku bersahur...dah dpt pahala bersahur.. owh ye,start study kul 2 ye..tengku smpt tdo dlm sejam lbh(12-1 lbh2 mlm)..law kte tdo mlm walaupun sekejap bru dapat pahala bersahur.law mkn tgh mlm pas2 x bgn sahur apalah ertinya ramadhan??huhuhu...tah pape jer yg tengku bebelkan skrg ni...rsenyer pale ni dah biol sbb ngantok g...rse nk sambung tdo..tpi tggu azan t jelah..solat lu.huhuhu

agak lame gak blog ni x ber"update"...almaklum lah bz ngan perniagaan n study n download2 muvee(ape kes?!)..dlm minggu ni business printing sgt laku..maybe ni minggu questionnaire kot..smua nak print or fotostat ngan kuantiti 50 kping dan ke atas...Alhamdulillah..ade gak lah duit poket nak simpan...PTPTN pun dah hmpir habis memandang tengku kene bli tiket raye lek sabah..xkesah yang penting tengku beraye ngan family tercinta...wlupun ade kesedihan sikit yg dipendamkan..npe lah besar btul dugaan 2?? sabar jelah, ade jodoh x kemana kan??biarkan jelah

owh ye..tengku sedih,sbb sakit gastrik ibu yg teruk 2 menyerang g time puase ni... tpi salute kat ibu leh tahan sampai waktu berbuke...risau sgt2:'(..tpi skrg ibu dah ambik ubat gastrik yg sgt kuat n harga nak mencecah rm seratus yg buat ibu x gastrik g...Alhamdullillah...mujarad gak benda 2 berbaloi ar walaupun mahal...;p..

dah nak masuk 6 hari berpuase,pejam celik nak lek umah..tdo bgn nak rye..huhu..happy2..bju raye dah siap huhuhu!!! owh ye, puase kali ni sgt jimat..sbb ade system bli mknan yg efisyen..bgus2 lau jimat sgt ni dah leh kumpul duit kahwin..???? ape kene mengena lak ni..haih tengku tengku...ok ar...nk mandi...refresh bdn ni..pas2 tdo jap sblm g kelas...bye for now u all...selama menjalani ibadah puase..byk2kan amal...

okiedokie;p
Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Jul 28, 2009

thanks love again...

ring...ring...ring...

DAYU CALLING...

tengku angkat fon...

Dayu : fie, btol bha ni???

Tengku : iya bha...xda...

Dayu : pasti???

Tengku : iya..ari 2 ko msj jak tapi ndak wish pun...

Dayu : Sori fie..oklah..happy belated birthday..sori lambat...

Tengku : tengkiu, xpa bha..sudah berlalu pun...mcm mana skrg bru ingat ni??

Dayu : ak tgk di FS...lama ndak update,itulah lupa...
blah..blah..blah...

demikianlah perbualan Tengku ngan my best n sweet friend Kee Nooridayu...skrg ngah struggle kat UPM kos perhutanan...herm..mish her.2 bulan cuti kat tawau,tapi xpenah jumpe pun..pe punya kawan lah tengku ni??herm.... ape2 pun.. 'receive love' dayu for wishing me...

btw, tengku rindu sgt2 kat blog ni...huhu..x dpt update kat bilik..wireless sengal!!! geram taw... tah pape je...nak wat assignment pun susah...aishh...nak gne kabel..hampeh!! asyik2 limited..sengal lagi... dah masuk kat lab ni, bru ade chance nak buke segala2nya termasuk blog tengku ni...

nak taw x..my father merajuk ngan tengku.. be4 that tengku yang actually merajuk kat ayah..last2 ayah merajuk lek kat tengku..mmg salah tengku pun..balas msj marah2 kat ayah... tengku xpatut lepas marah kat ayah..sedih ngan perbuatan tengku sendiri kat ayah yang disayangi..tengku mmg anak yang x baik kat parents and ank yang kurang ajar...sampai skrg ayah xde call2 tengku even sms tengku...serve your right tengku...terfikir gak xnk balik raye tahun ni...AKU DAH GILA!!!!!.....sedih;( ayah,kakak rindu ayah...

another story nak share...sejak akhir2 ni,tengku agak kerap gak msj ngan seorang kawan ni... bukan lah kawan bru.. actually dah kenal lame tpi bru skrg mesej bermesej. his a sweet guy..+ cute lah..(huhu bangga Daus law bce entry ni).. die ni manje orgnyer.. maklumlah ank manje mak..huhu Daus jgn marah ye... kadang2 msj ngan die, geli ngan SMS die yang pelat budak2 tu...kadang2 suke...tah lah..tpi senang berkawan ngan die...kawan2 tengku yang nak berkenalan ngan daus leh msj num ni..013333333..huhuhu gurau jer..x berani nak publish number org sesuka hati..xde kebenaran org lak 2...hehehe...tersenyum lebar seketika teringatkan die ni...stop..hehehe..'receive love' daus masih ingat n berkawan ngan fie..;)

rsenyer ni je kot entry tengku kali ni...xde cite hot lagi nak share huhu...daa 4 now..

okiedokie;p

Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Jul 21, 2009

luahan hati seorang Hawa buat Adam....

Lelaki yang kami rindui

Lelaki yang kami rindui,
Hanya iman penggerak hidupnya,
Tiangnya agama,
Batinnya taqwa,
Ilmu teguh di dada,
Hatinya sarat cinta,
Kepada Allah dan rasul-Nya,
Suluhannya bukan nafsu semata-mata
Tapi ihsan kaya di jiwa.

Lelaki yang kami rindui,
Terhibur dengan kalamullah,
Merasa manis dengan zikrullah,
Rindukan perjuangan Rasulullah,
Cinta sunnah kekasih Allah,
Gagah menangkis mehnah,
Di akhir zaman yang penuh fitnah.

Lelaki yang kami rindui,
Mengemudi bahtera rumah tangga,
Petunjuk al-Quran,
Petanya sunnah junjungan,
Panjinya Islam,
Layarnya taqwa,
Pakaiannya sabar,
Semangatnya membara,
Setiap ketika,
Menggamit ketaatan

Lelaki yang kami rindui,
Malamnya syahdu dek tangisan,
Tidak terbuai dek lena yang panjang,
Munajatnya pilu,
Penuh keinsafan,
Sujudnya penuh kehambaan,
Gentarkan neraka jahannam,
Agar tak menyentuh anak isteri tersayang.

Lelaki yang kami rindui,
Mengenalkan kami cinta hakiki,
Cinta Ilahi itulah visi,
Agar hidup diiringi Rabbi,
Bersih dari tipuan iblis.

Dan lelaki yang kami rindui,
Membentangkan kami permaidani muhasabah,
kata-katanya adalah tazkirah,
senyumannya adalah nasihah
Dan telunjuknya adalah arah,
Agar tetaplah kami penuh haibah,
Di atas landasan Islam yang indah,
Hingga kering titisan darah.....

- HAWA...

;p

Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Jul 20, 2009

jiwa kacauku....

sedih

sangat sedih


mengenangkan dia yang x pernah mahu memahamiku


sentiasa wat hatiku hampa


aku benci dia walaupun sebenarnya hatiku sentiasa merindui dan menyayanginya


tapi aku tetap ingin membencinya


.....................................

;-(

nape die suke sangat sakitkan hati tengku????
tengku dah bosan nak memaafkannya setiap kali untuk kesalahan yang sama sekecik kecik manapun kesalahan yang dilakukan,lau asyik diulang diulang dan diulang
dah menjadi kesalahan yang besar bagi tengku..

tengku xpenah marah die nak wat ape2 die nak...at least bagitaw lah...bknnya susah pun...

ini x...lebih suke membuatkan tengku tertunggu tunggu mcm org bodoh
ye..
tengku yang bodoh...suke nak menunggu...

nape lah aku bodoh sangat??????
geramnya aku!!!!!
tengku asyik fikirkan benda ni sampai semua yang tengku buat jadi x kena...
masuk kelas dengar lecture bercakap kat depan tapi fikiran melayang tah kemana....
aku nak mengadu..

aku mengadu kat kawan2 tapi x mampu nak luahkan semuanya...

aku kan luahkan semuanya pada seseorang yang rapat...

ibu...
tapi ibu mestikan defend die lagi....
cakap tengku ni manje sgt..cerewet..mengada-ngada...

yelah semua salah aku...
geram!!!!!

teringin nak karate die lau die dpn mata sekarang ni...

haiyaa..wacha!!!!!

padan muke ko..

waaaaa...waaaa....waaaaa....(buruknya cara nangis)





padan muke...conteng2 g muke die....








;p
Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Jul 19, 2009

surat cinta buat seorang hawa

Cemburu kulihat Sang Pungguk memadu rindu dengan Sang Bulan
Cemburu kulihat Sang Helang terbang berdua-duaan
Cemburu jua aku pada Si Belangkas yang hidup berkasih sayang
Tapi aku, terus kepiluan.
Hawa yang tercipta untuk kaumku bukan lagi Hawa yang dulu

Kuterbang bebas dalam duniaku
Ibarat Sang Helang yang gagah melebar sayap di ufuk timur,berani.....
Kuibaratkan kau Hawa umpama sayap kiriku ini
Lantaran tinggi nilaimu di hati lelaki
Kuterbang setinggi - tingginya meredah awan tanpa ada tembok yang membataskan,tanpa ada dinding yang menghalang
Tatkala sesekali,bayu kencang menerjah,kuterbang rendah

Hawa...
bukan kutewas dengan bayu nan kencang
Biarpun aku umpama helang yang gagah perkasa dan raja udara yang unggul di awanan
Namun andainya sebelah sayapku kuat tapi sebelah lagi tergeliat
kutidak mampu menongkah ribut yang menggila mengikut haluanku...
Berat untukku menghadapinya dengan sayap kanan cuma
Kau tahu Hawa,aku jadi derita....

Hawa.....
Kuteruskan jua perjalanan dengan ketabahan
Ku bawamu bersama dalam kepayahan
Kau memarahiku kerana egoku
Kau leteri semahumu
Tapa kau dengar kalamku
Andainya hilang ego lelaki,maka musnahlah dunia tanpa kepimpinan, kerana ego mencipta karisma dan kepimpinan

Namun tatkala egoku menjadi egoisme, maka di situ aku perlukan teguran
Terbang di langit tanpa batasan,sering kuterbabas,hilang arah dan panduan
Kuharapkan kritikan serta pesanan berpanjanganan,agar kutetap terbang di awanan
menjadi jaguh helang terbilang.Tapi tafakur ku sejenak di pepohonan...

Hawa...
kau diciptakan indah,bukan daripada kepala untuk disanjung dan dipuja,bukan daripada kaki untuk dipijak dan dijadikan hamba sahaya,tapi daripada rusukku,dekat dengan dadaku untuk dilindungi dekat pula dengan hati untuk disayangi dan dicintai

Hawa....
Dulu,kuperlukan mu sebagai teman berbudi
Menemani tugas beratku sebagai khalifah di buka bumi
Kaulah cerminku yang sentiasa memuhasabah diri
Tapi kini keindahanmu yang sering kupuja ,kau salah erti
kau tampil menghiburkan dunia dengan susuk tubuh yang menggiurkan

Kaumku kekaburan,matanya bertelanjang,hatinya lemas ditelan keasyikan..
Ah, memang kaumku suka mengambil kesempatan!
Tapi kenapa kau jual dirimu bak barang pameran?
Dimana hilang malumu yang menjadi hias pakaianmu?

Tidakkah kau tahu,tubuh montokmu jadi hidangan enak buat mata
tetapi racun pada jiwa
Aku bisa terhumban ke neraka kerananya
Kau gunakan keistimewaanmu untuk menggoda
Air matamu untuk menipu daya dan panahan matamu untuk melemahkan iman

Oh, Hawa.....
Aku rindukan Hawa yang dulu
Malu,terjaga,terpelihara...

Hawa....
kutahu kau ibarat rusuk nan rapuh dan bengkok,perlu hati-hati untukku luruskan
Lantaran itu,kudatang bukan untuk menunjuk cengkaman kuku tajam di kaki...
bukan juga mengugut dengan parah berbisa....
Tapi supaya direnung bersama.Bahawa antara kita perlu sentiasa perbaiki diri

Dengarkan bisikan kasihku,sesungguhnya aku rindukan Hawa yang dulu - sesuci Mariam, seteguh Asiah, setulus Khadijah,setabah Fatimah....

Hawa...
Namamu indah,biarpun di mana,di segenap jiwa
Kaulah ibu,terukir kasih di paparan dada
Kaulah kekasih,dirindui saban ketika
Kaulah puteri,pengubat duka,penyejuk mata
Kaulah adik pemberi semangat paling berguna
Kaulah mukminah,terukir indah di setiap dada

Ketahuilah Hawa,
Kau kupuja...
Kerana dari rahimmu melahirkan kaumku yang berhati waja
Kerana ayunan lembut tanganmu membesarkanku dengan terjaga
Kerana kewanitaanmu teman hidup tempat cintaku berbicara
Kerana kaulah ladang tanama,taman nafsuku yang bergelora
Kerana kau adalah hisan,paling indah dari dunia seisinya

Maka, kudatang padamu Hawa...
Membawa ubat dengan penuh cinta
ubatilah dirimu...
Agar kudapat terbang menguasai angkasa dan alam
Dengan kedua-dua sayapku yang kuat dan mantap
Agar bukan sahaja kudapat menongkah angin nan kencang
Bahkan sayapku kiar penuh bangga
Mencipta angin..
-ADAM

tatkala tengku sedang menaip sajak yang tengku ambik dri sebuah buku motivasi diri ini,hati tengku menangis memikirkan kejadian diri...mengakui kerapuhan diri ini.....semoga semua kaum Hawa di dunia mampu menjaga diri dan maruah sebaiknya....

;p

Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Jul 17, 2009

welcome to the world of networking....

HELLO alll!!!!

tengku bru je lek dri kelas LAN workshop conducted by MR.Che Yahya..hari ni tengku study sal network device,network hardware..ntah ngape tengku bru merasekan bru memasuki dunia network yg sebenar...selepas setahun study xrse g bljr network...time bljr data communication lu,pasang kabel sana pasang kabel sini..configure sana configure sini xrse mcm student network.pegang kabel tpi xthu benda alah ape tengku ngah pegang 2...mcm mane benda ni jdi mcm ni??pas kelas tdi..kenal2 ngan hardware bru rse mcm student network..bleh gak t tengku terangkan kat Ayah pe tengku study kat cni.sblm ni asyik ckp tengku pegang kabel n configure..tah Ayah faham ke x..angguk je..susah nak terangkan..benda network ni maya.nak gambarkan pun xterungkap dari mulut tengku..huhu..skrg leh lah tengku show off ckit kat Ayah..yang ni modem Ayah...modem ni gnenyer untuk blah,blah,blah...hah!idea!bleh ambik kesempatan kat Ayah suh pasang wifi kat umah hahahahaha....

pada pendapat tengku lah kan,law nak study network ni kene thu lu smua peralatan yg digunakan dalam dunia network ni.law stakat nak menggambarkan atau mengimaginasikan susah sikit lah..lambat faham..so kene tgk ngan mata kepala sendiri...suke ngan kelas tdi,tpi mood agak kureng sikit..lutut lebam dah ungu2 dah warne..ni ar akibatnye duduk ganas sgt sampai langgar bangku..2 bukan bangku plastik ko nak langgar je tengku oi...aduyai!!!lagi satu tersangat lah mengantuk tdi..nak tdo je....

k lah..sebelum undur diri,tengku nak kongsi sikit gambar yg sempat tengku ambik kat kelas tdi..nak hilangkan mengantuk...jom layan gambar..

ni gambar time kat kelas tdi..semue nak mencube..ade label print ade fiber slicer..fiber slicer tersangatlah mahal...bleh bli sebijik kete perdana taw...

ni lebam kat kepala lulut..huhuhu..ckp kat darkangel xnak upload kat blog gmbr ni..
kat bawah ni gambar tambahan....sejak akhir2 ni rerama suke bertandang kat bilik tengku..pas2 tamatkan riwayat hidup kat situ gak...xfahamlah...setakat ni termasuk gambar yang kat bawah ni,dah masuk 5 ekor yang terbang kat dalam bilik n mati...herm....

k lah sampai ni post tengku kali ni...

okiedokie;p

Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Jul 14, 2009

CELEBRATION!!THANK YOU LOVE...

SALAM..HI ALL!!!

wah lama x update blog...huhu..btw,dah seminggu tengku lek ke UMP n start study.herm...dulu bilik katblog dpn2 je,skrg dah dok blkg..x alang2,blok blkg skali lak 2..jadual kelas skrg packed,sampai ade yg xleh nak fix bgi cantik sikit susunan jadual 2..semue kelas start kul 8 n kebanyakannya habis kul 6..hampa hatiku.. tapi xpe...xkesahlah yg penting study..chewah..yo yo oo je study..

nak kongsi sikit pada 7 julai yg lepas birthday someone yg rapat sangat ngan tengku..die adalah diri tengku sendiri.ni adalah birthday tengku yang ke-19.......+1.....herm..dah tua tpi xtua sgt..maintain cute..hahahahahaha...pd awalnye,tengku xdelah happy sgt..yelah,umo dah makin tua,bknnya muda..mcmna nk happy..lagi satu,ni tahun ke-3 xsambut birthday ngan family terchenta..mereka nun jauh di mata,tpi dekat di hati...tambah2 lgi 'die' 2 pun xde,masih latihan..sabo2 tengku sebulan je g..huhu..tpi tengku bersyukur sebab dpt kwn2 yg selalu ingat kat tengku..Alhamdulillah...byk kwn2 yg wish start 11.55mlm,6 julai..si 'die' alkisahnya nk jdi org pertama wish..tpi xkesampaian..dah ade org wish dulu.nak thu sape yg wish dulu 2?? abang 'die' sendiri...huhuhu...my mom and my dad wish me pagi 7 julai..n yg ske sgt ble dgr my mom said "SAYANG SANGAT ANAK IBU"...n tengku pun balas "SAYA SAYANG MAK SAYA"...dri dulu smpi skrg...sayang mak saya...love u mom,love u 2 dad...

walaupun family xde time birthday ni..tpi kwn2 ade..tengku beruntung sebab dpt kwn yg baik2 belaka kat UMP ni..nak dijadikan cerita,malam my birthday 2,dah kul sbelas lbh..ngah syok2 gayut ngan 'die'(almaklumlah dapat call free dlm sehari 2..thank you maxis!!),primadona call lak..tpakse letakkan call 'die' n angkat call dri primadona..lebih kurang mcm ni dialog kami berdua..

primadona: wei sofie,bleh x ko teman aku jumpa kawan aku jap?ni kwn aku kat fs die sambung bljr kat UMP.ni nak jumpa aku lah..

tengku : dia nak jumpa kat mana??laki ke pompuan??

primadona: laki,dia nak jumpa kat bklg blok kite..aku ajak marissa(darkangel) tpi die ade meeting orator..

tengku tgk lah jam..dah kul 11 lbh..

tengku : wei napa nak jumpa laki kul 11 lbh??..napa kat blkg blok??

primadona: tulah kwn aku 2...jom lah teman aku..

tanpa syak n ragu2..tengku on jelah..tengku siap2 pakai jaket BUM merah ngan seluar track kain warne kelabu...xnak ar dandan lbh2..bkn kawan tengku pun..huhu.lepas 2,tengku turun dari bilik jumpa primadona...

tengku: kwn ko nak jumpa kat mana?

primadona tunjuk je arah blkg...

primadona: jap ye aku SMS die lu...

tengku pun duduk ar kat trailer yang ade kat blkg blok..tibe2 FIQ(dandelion) ngan MARISSA(darkangel) kuar dari tepi trailer..Dandelion ngah angkat kek...

happy birthday to you...
happy birthday to you..
happy birthday to sofie..
happy birthday to you....

terkejut gak tengku ngan suprise diorg ni...WAKENABEB!!!!! time 2 ngah gayut g ngan 'die'...'die' pun dgr gak diorg nyanyi...huhuhu...siyes..tengku terharu...sayang sgt kat diorg..muah!!!!hahahaha..primadona mmg pandai berlakon..n tengku terpedaya....suprise 2 idea asal DANDELION....AJK logistik..DARKANGEL(sbb bwk jug untuk minum).AJKsambutan&VIP...
PRIMADONA(perdayakan diriku yang lemah ini hohohoh)..Billion thankz to three of you..korg mmg terbaek lah...ade ubi ade batas,lain kali tengku balas...hahahahah...layan jap gambar ktorg malam 2...



thank you sayang2 ku untuk kek spiderman 2...tengku simpan g..dun wury ya..huhu

hari sabtu yang lalu..tengku n rummate2 terchenta pergi outing seperti yg dirancang sejak sampai hari pertama kat UMP ni..walaupun x berduet masi bernafsu nak kuar..huhu...so..g lah mydin..g kuantan parade..n last g teluk chempedak..kononnya nak g ar tgk matahari terbenam kat TC 2..tpi dah terlajak lame sgt kat KP,so x sempat...layan gmbr lagi..

gmbr ngan tehaaziz

rumet2ku cayang

pas solat maghrib kat surau TC,ktorg nak makan kat kfc kat TC 2.last2 hani n linda bwk kek...SUPRISE LAGI!!!!!kali ni kek untuk birthday mak(hajar) n tengku lagi...mak punye birthday 4 jun yg lalu,so celebrate lah..kan time 2 cuti..xnk ar nanti timbul perasaan x adil..baguslah hani ngan linda ni...huhuhuh layan gambar lagi..

kek blueberry dgn hiasan coklat n coklat putih parut...sodap..
happy birthday to you..
potong kek...

birthday gurlz..

yeah..happy sgt2..tq hani tq linda..moksu syg sgt2 kat korg...syg kat mak gak..hehehe

selain kegembiraan 2..ade g satu kegembiraan yg tengku nak kongsikan...hehehe...


kad from 'die' but actually wrote by his brother...mcmne ek nk terangkan??'die' kan ngah latihan..so 'die' suh abang 'die' bli kad n hadiah then pos gne pos express..so,tengku leh trime cpt..'die' xleh nk wat sendiri sbb xde pos express kat tempat 'die'..ucapan kat dalam kad 2 sbnrnye 'die' yg ucap..tpi handwriting abang 'die'..xtahulah btul ke x 'die' yg ucap..tengku pun konfius..tpi tengku tetap happy..sbb smuenye pink..kad birthday pink n hadiah pun pink gak..'die' bgtaw abg 'die' pe yg 'die' nak hadiahkan kat tengku,ciri2 mcm ne..sukenye.'die' xlupe yg tengku ske pink wlupun 'die' geli ngan warne 2..thank you sayang...hehehehe

ni lak hadiah dari die...rantai silver ade buah rantai pink...love it...actually adek tengku,lin pun bg rantai silver original taw..yg 'die' bgi ni pun ori gak,tpi lin punye rantai 2 xde buah rantai but i still love n appreciate it.thank you ya adek kakak.konfius nak pakai mana satu skrg ni.x rse mcm org gile ke law pakai dua2 sekali?rumet2 kesayangan tengku ckp rantai lin bgi lagi lawa...so,her or him?dah lah 'die' nak tengku pakai rantai 2 setiap mase...huh...

OK..hbis cite sal birthday yg dah lme berlalu..tengku nak ucapkan

HAPPY BIRTHDAY TO SHAH(labu sayong) n my sweet MARISSA(darkangel)

yg masing2 birthday pd 12 julai n 14 julai yg lalu..masih fresh g...happy always ye korg n gud luck!!

oklah nmpk je 2 jelah untuk post kali..lain kali post entry g...rsenye akan aktif lek kot dlm beberapa hari ni..kan dah lek kat UMP ni...mesti byk bende nak kongsi..for now,isu yang hangat diperkatakan pasal duit PTPTN batch tengku x dikreditkan lagi...tah ape je problemnye..nak bli buku pun susah...oklah..daa you all!!!!

okiedokie;p


Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Jun 2, 2009

kerinduan yang teramat............

ooollaaaa....

haloo suma...finally tengku update gak blog yang da terbiar bagai xbertuan selama sepurnama ahahaha....kangen bangat sama blog gue...

jgn ingat percutian tengku ini tersangat la best sampai xupdate blog...keboringan yang melampau adalah..duduk kat umah je...jage kulit yg xputih2 gak..herm...well..setiap pagi bangun then terus menyapu lantai..automatik penyapu kan ada kat tangan bila dah bangun pagi.pastu masak nasi..kadang2 g antar adik bongsu g sekolah..lain2 keje, pegang remote control astro then cari channel yang tengku berkenan nak nonton.kalau kat u,xpenah tgk tv..skrg dok kat umah naik jemu tgk tv...

hah..benda yang best..ingat kat ump je xde air..last2 kat umah pun ngah krisis air..bekalan air kadang2 ada kadang2 xada..sampai da taw masa air kan ada n masa ia xda..apa kes ni JBA tawau??hadoi...nasib baik umah tengku bukan kat tingkat 3....k lah...skrg tengku nak jawab tag n menerima award2 yang diberikan kpd tengku ni....

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
1. Copy badge "2009 Cute's Blogger Award" untuk diletakkan di blog anda.


2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
darkangel...classmate tengku kat ump yang sweet orgnyer...lahir bulan yang sama ngan tengku n punyai persamaan ngan tengku..kan lahir bulan yang sama...

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
-sangat sayang mak saya
-sangat sayang ayah saya
-sangat sayang adik perempuan saya
-sangat sayang adik2 lelaki saya..
-sangat sayang si'dia' yang jauh nun di sana..
-sayang juga kat family si'dia'
-sayang seluruh keluarga saya
-sangat sayang laptop saya...
-sangat sayang diri saya sendiri....hahaha letih nak cari 10 fact about myself..

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog.
malas ar nak teg org..letih nak cari org..peace yo!!

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan:

xda pe nk nyatakan..x tag sape2 pun..

anyway thanx darkangel...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

from daznyte...


Syarat2 menerima award ini:
1. Pastikan jantina anda ialah perempuan
saya pasti saya pompuan....

2. Copy badge sebagai award anda
da...

3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan:
  • xkesah law guna pink stuff
  • lelaki kena jaga pompuan
  • syurga di bawah telapak kaki ibu..n ibu must be a woman..
  • penyanyi no 1 malaysia is a woman...
  • behind of man's successful there's a woman...jgn nak nafikan...
  • setahu tengku..pompuan lagi tabah dari lelaki..
  • le pakai skirt??tul la 2

4. Pass kan award ini kepada girl-friends anda

to all ladies yang berkunjung ke blog tengku...
Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Apr 28, 2009

maybe...

hello all!!!

i juz finished my ccna online exam...i'm free...herm...once my ibu sampai 2 UMP..we off 2 n9..hahaha mcm ar naik flight..herm...one night at darling dear parents house..then i'll come back 2 my UMP for another one night.*sigh*

but maybe this is my last entry at UMP for this semester..bla tengku dah balik rumah kat tawau,aktiviti blogging tengku kan berkurang..there was no internet connection at my home. tengku terpakse g CC law nak access internet,nak tgk fs,facebook,tagged n my beloved blog..huhu..
to fellows friend...happy holidays...have a nice holiday..
daaaa.........muah,muah..hahaha

okiedokie;p



Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Thank You Love....I'm Sorry..

thank you cayang2..

sudi bersusah payah bantu tengku angkat barang kat stor...


maaf cayang2 sebab pentingkan diri..


tengku ase bersalah sangat2 kat korang sbb xmembantu korang plak nanti...


maaf sangat2...saya minta maaf..


saya minta maaf

saya minta maaf


saya minta maaf


tengku tau maaf je xdpt membalas kepenatan korang..

pasti teramat penat nak memanjat tingkat 3 dengan kotak2 yang gedabak..

semuanya barang kite bersame..


tengku berjanji kan bersusah payah untuk menurunkannye dari tingkat 3 tu..


itu janji tengku..


saya minta maaf lagi..dan lagi..dan lagi...


sangat2 bersalah...


sorry for escaping...sorry for not take the responsible...

but thank you for understanding...THANK YOU LOVE...

cayang2ku....


tengku heart sama kamoorang
mucho mucho

okiedokie;p
+sorry again n again n again,couldn't forgive myself+

Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Apr 27, 2009

yippie!!

yoohuu...

hahaha..paper exam dah habis..tinggal exam online jer..yippie!hooray!(deep inside my heart,quite frust with the last paper..ekceli in every paper,couldn't answered the question much better..uhuhuhu..)

skrg ngah siap2 barang2 yang nak letak kat stor...herm.. jap g nak angkat...

ase free sgt..dri tdi tengku asyik mendownload n mendengar n melihat performance Tomok in OIAM..he's improved from week 2 week..tengku xterdengar sangat suare sengau "sejarah mungkin berulang" die 2..good,good,good...plus..die pun makin hensem..yeke??hahahaha..tpi suke sgt die ubah lagu2 yg die nyanyi..paling best lagu lalala kerja n umbrella..xmcm meet uncle hussein n xmcm rihanna at all..mcm tomok..kudos!!keep up the good work Tomok..xtaw lah die survive ke x minggu ni..law survive,then he go to final stage...teringat zaman kecil lu.. zaman newboyz n lagu sejarah mungkin berulang femes...tengku minat kat Tomok..sebab die cute..hahaha..skrg ni??tengku lebih menilai nyanyian die dari rupe..cye x??btol lah...

ngah syok dgr Tomok nyanyi,nset bunyi lah pulak...call from my dearest parent..hahaha...my dearest anta surat kat parent die,n tny tengku balas surat die ke x..i'm sorry dear,sy pos surat 2 lambat sikit..bz ngan exam lah..sok2 sampai ar surat 2,sy gne pos express...suke sgt ble die tny sal tengku kat surat untuk parent die...nampak sgt die windu kat tengku..hehehe..tah lah..but for sure..i miss you too my dear..really miss you...miss ur voice..miss ur "i love you" message..hahaha..jiwang lah pulak..damn i miss him!lalalala..

well, skrg ni kami susah nak contact..die xdibenarkan bwk nset..so kene ar kembali ke zaman Leftenan Adnan..pakai surat2 je..hahaha..sane xde publicphone ke?ade..maybe die dah xde coin g kot..hahaha my dearest malas nak bawak coin banyak2.berat katenyer..parent die dah siapkan duit syiling banyak2 tpi xnak bawak lak..i'm sure die mesti menyesal xbawak coin..serve your right..hahaha..herm..maybe ade yang tertanye-tanye ke mana my dearest tengku ni g sampai xleh bawak nset..maybe ade yg dah taw..herm..later on i will share the story to you all..hahahaha;p

oklah..have to go..nak angkat barang g stor...herm...tingginye nak panjat tingkat 3 ngan barang2 g..adoiyai!!

okiedokie;p

Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Apr 26, 2009

MY LAZY DAY..

huh..juz one more paper...tah lah..tengku sangat2 malas nak wat revision untuk subjek last ni..xfaham lah...patutnye bersemangatlah..cume tinggal paper 2 je..dah lah lecturer dah warning awal2 paper final ni susah gile gaban..dah kene warning pun leh lagi wat2 relax..


dalam hati tengku ni,cume nak keluar dri "sangkar" ni.FREE..hati tengku dah xde untuk tempat ni..walaupun tengku tahu tengku masih ade 2 years and half kene habiskan kat sini.
i dont care...tengku nak keluar menikmati udara tempat lain..lupekan sekejap sal study..lupekan jap sal exam ni..t dah dekat2 result nak kuar then i will think about that again.;p

i really miss my ayah,my sis,my brothers...really miss them..cant wait 2 see ibu...law tym ade assignment yg sampai kesuntukan mase nak wat..sengkang mate sampai subuh..teringin nak ade 25 jam sehari..tapi ble tym nak habis exam,nak start holiday..teringin lak nak 23jam sehari ke,22jam sehari ke...


herm..untuk mase sehari ni..jarang sekali tengku pegang buku wat revision..tpi kerap sekali pegang n belek2 magazine pengantin wat revision..gedik nak kahwin ape tengku ni...siap pilih2 baju mane g nak wat for tengku wedding..aiyo!pe nak jadi ni..benci...calon suami xpasti g.ngah tunggu"die" ni.cepat2 lah bulan september..xsabar sangat ni...(gatal)sape "die"?? "die" is my dearest..later on i will share n upload his picture..tah lah ble later on 2...

oklah..ade bende nak buat..no,no,no bkn tgk mag pengantin lah..hehe
okiedokie;p



Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Apr 25, 2009

PACKING

assalamualaikum...

greeting..greeting..greeting...

juz now, i finished clearing all the messy at my zone..huhu..quite tiring.but satisfied that i managed to clear + packing all my stuff into a big box n bags..herm..

thats all...hahaha...

beriya tengku kemas zone gelap tengku ni,mcm nak check out esoknyer..walhal ade one more paper + one online exam need to be completed..tengku bkn ape..nak kte semangat kesukanan 2..xdelah sangat.sukma thn 2010..nak kte semangat nak balik,herm ade ar sikit2..windu org kat umah..semestinyer..tengku cume xnak kelam kabut last2 minute t.yelah..pas je abis exam online 2,tengku kene bergegas ke terminal nak g umah "kawan"..pas2 come back 2 kuantan..back 2 ump..check out on 30th may..take bus to shah alam..herm..capek dowh..

but it's ok as long as my ibu come to fetch me home..ibu nak booking satu flight ke ek?hahaha..teringat tym kat matrik labuan,ibu booking speed bot dari labuan ke menumbuk..khas untuk kitorg je..bwk barang2 tengku..bestnyer..impossible lh ibu nak booking satu flight lak kali ni...ingat parent ko cop duit ke tengku?..lalalala..

herm..no idea+no mood ar...so tired..so sleepy...sweet dream...daa..

nite all..
okiedokie;p

+ sorry,i'm using "bahasa rojak" in this entry..and its really annoying me.. +

Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

Apr 22, 2009

khas buat kamoo...heart sama kamoo..

hah..khas buat sape ni??

lets begin da story...

mulai 20hb mei, peng"apply"an penempatan secara online telah dibuka..then sume pelajar kene ar apply..cari roommates..and Alhamdulillah tengku masih stick ngan roommates tengku yang sedia ada..terharu..gembira..kamoorang masih mahu menerima tengku..;p

oleh itu,entry kali ni tengku tujukan buat roommates tengku..

kamoo..

terima kasih banyak2 sbb masih sudi menerima kehadiranku..

ku sedar banyak keburukan diriku..

tpi kamoo masih menerimaku

terima kasih banyak sbb sudi menerima kekuranganku..

tengku sedar tengku banyak kekurangan..
tengku law moody taw xde mood,xnak layan org..muke mcm kene tampar "nates"..dingin jerr..
tengku suke sepah kat bilik
tengku suke wat bising
tengku malas belajar
tengku suke main game
+
+
+
.
.
.
.
dan banyak lagi..law rase nak tambah sile bgi kat comment..

tapi kamoo boleh terima sikap negatif dari ku..

bila ku moody,kamoorang senyap..
bila ku nangis,kamoorang pujuk..
bila ku lapar,kamoorang ajak g kafe..
bila ku ingin "gaduh",kamoorang fight balik..
bila ku melawak,kamoorang ketawa..

kamoo..

  • hani shazwani bt mohd suhaimi
  • hajar bt abdullah
  • nor aslinda bt isahak

sori letak nama penuh korg..

terima kasih banyak...

tengku gembira dapat jadi roommate korg lagi untuk sem depan..
harap sem depan akan lagi menggembirakan lagi dari sem kali ni

kamoo
berikan ku seorang "mak" yang sayang kat anak2nya

kamoo
jadikan ku "maksu" yang sayang kat "anak sedara"nya

kamoo
berikan ku "musuh" yang baik..

tengku gembira ngan semuanya..

tengku heart kamoorang..

setinggi penghargaan dari tengku buat kamoorang setelah setahun bersama..



law korg sume jumpe mereka2 ni kat mane2..jangan risaw..mereka org baik..mmg baik..

+ tengku suke merapuh..thanks 4 reading this entry.. +
okiedokie;p

Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD