Mar 1, 2009

hari yang penuh ngan cobaan...

hari ni 27022009, tengku bercadang nak melarikan diri dari UMP ni...
tapi sebelum 2, tengku kena gi kelas lu...

first sekali kelas pn. SURYANTI..
kelas data struct.
terus terang tengku cakap, tengku x dgr sgt pun lecture pun time 2..
(minta maaf minta ampun puan)
time 2 tengku bru dpt taw, DANDELION xcari kete nak kuar t sbb ingat tengku xsuruh
so, tengku pun bertungkus lumus cri kete
tepon sana tepon sini..msj sana msj sini...
xbleh blah tol bila msj ngan tuan kete ni...

"free je, tpi kul 8mlm ade org nk gune"

time 2 dah nak confirm ngan satu g kete lain tpi leh gne smpi kul 3 je
so ckp ar cancel kat kete ni..
gne smpi 8mlm bru senang nk wat keje..
so happy ni da kete leh gne lama sikit
last2 time nk confirm kete 2, tuan kete leh kte mcm ni

"sori lah ek, xjdi nk bgi sewa. classmate nk gne lah.."

herm..hampeh tul...FCFS lah...
org bayar pe..xnk pinjam kete org ni...
malu tengku nak g cri kete yg dah sudi nak bgi sewe 2...
tpi yang bestnyer...PN. SURYANTI bgi kitorg sekelas keychain from BANDUNG,INDONESIA..
wah international ni...huhu
thank you PUAN....

second ni, kelas Pn. Rozlina..SAD..
sebelum pn masuk kelas..tengku, DANDELION n DARKANGEL g bli air gedebok*
time 2, darkangel nk masukkan duit..tibe2 duit sekupang die terjatuh dri tgn..
tengku ngan dandelion kejar duit 2
sikit g nk masuk longkang..

"aaaa!!" - jerit tengku n dandelion


"PUK!" -bunyi tengku tampar lantai nak menahan duit syiling 2 jatuh..

duit 2 berjaye tengku thn sebelum jatuh

pas2 bru tengku perasan, org kat sekeling ngah perhatikan tengku..
staf yg ngah punggah brg, macik cleaner yg ngah dok2 kat ctu,student yg lalu lalang..
arg!!! malunyer....
tegelak darkangel ngan dandelion melihat kejadian 2...
pastu lek g kelas
buat pengetahuan semua tengku mmg kurg tumpuan kat kelas ni..
(sorry pn...)
time ni darkangel nagn primadona nak try cincin yg "kawan" tengku bgi ni...
tengku pun bgi jelah...
last2 tengku lupa nak ambik lek..darkangel ngan primadona pun sme..
mase masuk kelas ke-3, lab en. KI..
tengku nak lek cincin, bis 2 dpt taw xde kat diorg..
tengku dah cuak...
mmpus lah tengku lau "kawan" dpt taw...
mesti kene lecture.. dah lah ptg krng nk jumpe die..
perasaan dah bercampur baur.. mcm air baru campur pun ade..
tengku kene g WDK35 lek pas kelas ni..
dalam hati x sabar2 nak kuar cri cincin 2...

kul 12.50 tgh hri, kitorg dibenarkan kuar..
ngan pantas tengku bersame darkangel & primadona bergegas ke BLOk w...
dlm hati doa x henti2, harap2 cincin 2 ade...
dah smpi.. cincin 2 mmg dah xde kat atas meja kitorg td..
pelik rse dlm hati ni tgk kelas bersih sgt
ngan kerusi tersusun, lantai bersih sesangat..
macik cleaner dah bersihkan tempat 2!!!!
apa yang tengku xsangka2 bla tengku sanggup nak korek lek sampah2 kat dlm dustbin kelas 2
diikuti darkangel n primadona..
betapa pentingnyer cincin 2...
xdpt pun cincin 2..
last2 nmpk sandal2 kat dpn pintu surau wDK
mesti macik2 2 nyer..
darkangel ngan beraninyer ketuk pintu n bercakap ngan macik2 2
macik 2 mmg ade pegang cincin 2 lah!
gembiranyer rse hati...cincin 2 kembali ke jari tengku...
YES, MISSION complete

hurm..penatnyer..
pasni kene rush lek bilik, mandi, solat then kuar g terminal ngan dandelion
(thanks dandelion)
dalam usaha nak melarikan diri dari UMP tercinta
kul 2.23 ptg smpi kat terminal makmur
OMG! tiket kuantan - bahau dah habis lah!
tengku dah x keruan...
tiket habis..xkan mission yg ni failed lak??
pastu dpt msj dri "kawan"

"law xdpt tiket g bahau, try cri tiket g segamat lak"

tengku pun cri tiket g segamat..
YES! tiket segamat bas cepat express ade g..
kul 2.37 ptg gerak g segamat...
wah leganyer.. jap g nak jumpe "kawan"..

xsangka dalam satu hari tengku bergerak dari satu negeri ke satu negeri..
dri PAHANG ke JOHOR, dri JOHOR ke NEGERI SEMBILAN..
bestnyer...hehehe
kul 5.50ptg smpi kat terminal bas/teksi SEGAMAT..
"kawan" bersama family menyambut tengku..
ops! rambut "kawan" dah xpacak g..
dah botak...

lepas 2 kitorg gerak ke GEMAS nak bli brg keperluan tuk "kawan"
sungguh letih melalui hari yang byk cobaan dan dugaan ni..
tpi yg penting..
dpt merasai nilai persahabatan
dpt melarikan diri dari UMP
dpt jumpe ngan "kawan"
hehehe

-S E K I A N-

p/s: thnx alot 2 DANDELION, DARKANGEL N PRIMADONA..
LUV U ALL!!


*air gedebok=air tin yg kat machine 2...




Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

4 comments:

hana said...

huhu...sama la tengku oii..memg x leh fokus lgsung dlm kelas..anywy,byknye dugaan die...tp last2 happy ending..kui3..bagus..

marissa norfis said...

huhu....mmg ari yg dasyat kan....luv ya too tengku...;p

- tengku F I E M I- said...

haha yup..
mmg hari yg dasyat n meletihkan..
so much for my happy ending...huhu

~ f i Q ~ said...

dandelion x luv yu... dandelion lap u.. hahaha