Mar 7, 2009

one sweet day.......

salam...
hari ni tengku dengan senang hatinye nak post entry ni...
cte kali ni sal tengku ngan kawan2 tengku gak..

alkisah tentang 7 sekawan di hari sabtu 07032009...

awal pagi tu, kitorg kene menghadirkan diri ke one day ICT seminar fskkp organized by 3dcs..
(tah tol ke ni??)
yang hadir dari kelas kitorg (yg girl la), cume farah,anis, sil hippo, hana, primadona, dandelion, darkangel dan tengku sendiri...
terus terang tengku katakan di sini, tujuan tengku hadirkan diri time 2 cume semata-mata untuk dapatkan extra mark yang djanjikan pn. suryanti..huhu mesti ade jer tengku letak nama puan kat entry...(ampun puan sebab xikhlas huhu)
ikutkan hati, time 2 mmg mengantuk giler2..tpi g gak..dah bayar 5ringgit..mana maw rugi..
herm..sbb semua pun ngantok ni lah keje kitorg hari 2...

take a picture!!!

one more.. huhu

time2 dgr ceramah 2, tibe2 timbul idea nak g makan kat tanjung lumpor...
plan punya plan..ok semua set nak g mlm ni...
eh, ade discussion titas lak.. dandelion kte

"xpe, kte discuss awal"

seminar 2 dijangkakan habis kul 6 ptg..tp lucky gak sebab habis lebih awal..
dalam kul 4 lbh dah habis..time on the way nak lek bilik, cuaca agak gelap..ari nak hujan..
sempat g tengku ambik gmbr...

gelapnyer langit 2....

ok2...masa berlalu..dlm kul 8 lbh ade discussion titas..dpt taw darkangel xjdi join ktrg.. herm, sedih tengku taw...dandelion pun same...primadona xreti nak pujuk..
dgn sedaya upayanye..tengku dan dandelion memujuk darkangel..
antara ayat saiko tengku gne kan..

"kot2 lah sok ak mati, dah xsempat kte mkn same2..ko nak ke?"

power x ayat 2..huhu.xcukup ngan 2, tengku panggil darkangel "spoiler" then tengku xnak pandang darkangel langsung..jahat x...cian darkangel...
last2 darkangel pun ikut kitorg...huhu..i luv u darkangel..

first2 kitorg g tanjung lumpor nak makan..
ada banyak situasi2 best time ni..

situasi 1:

dandelion kene ikut hana dari belakang sebab xtaw jln nak g tanjung lumpor...
kitorg ditinggalkan jauh di belakang time lampu merah..
situasi agak tegang terutama driver(dandelion) kerana maklumat diberikan kurg lengkap..
huhuhu..

situasi 2:

time mkn..tengku dah ckp awal2 law bli air kat tanjung lumpor, gelas dia dah mcm jag size dia...
tp xsorg pun dengar.last2 suma tekejut tgk gelas besar 2...

anis ngan sil hippo..tgk perbezaan saiz geas 2...

situasi 3:
tengku order nasi goreng seafood... dah sampai mknan, tengku belek nasi 2..rase sikit..
eh ni ayam..ngan slumber tengku pun tny soalan yg krng bijak ni...

"ayam 2 seafood ke?"

smue gelak.dlm mase yg same..primadona membebel..nasi goreng ayam yg dia tempah asyik ade udang jer..xjumpe2 g ayam..tengku pun tny ar..

"azie, ko tempah ape?"

primadona jwb...

"nasi goreng ayam"

bis 2 fikir rasionalnyer, primadona sedang mkn nasi goreng seafood tengku!!!
sebab die xjumpe ayam tpi jumpe seafood.tengku lak jumpe ayam tpi xjumpe seafood..

"azie ko ngah mkn ape 2?"

"nasi goreng ayam lah"

"wei 2 seafood lah, ayam ko ade kat aku..2 nasi goreng seafood aku!!"

huhu... makanan kitorg dah terbalik d buat pelayan blur 2...hai la nasib, xsmpi hajat tengku nak mkn nasi goreng seafood....

ni antara gmbr2 kitorg kat restoran yg xlah best sgt pun..huhu..


dpn restoran kak long...

kul 11.15 mlm ktorg pun bergerak meninggalkan restoran tersebut...
destinasi seterusnyer..teluk cempedak....
huhu...bestnyer kuar mlm2 mcm ni..law mak bapak 8 org ni taw ank dara diorg kuar mlm..huhu..ape agaknyer jdi ek??
ape ibu ngan ayah nak wat kat tengku ni??

smpi kat teluk cempedak, fuh.. ramainyer org.. darkangel paling suke sekali tgk pantai smpi lompat2..2 lah, tdi die yg xnk g..
pe lgi, primadona, darkangel ngan dandelion pun g ar gigi air..
tengku lak refuse dri main air sebab takut kotor..huhu

ni picture kat teluk cempedak..
















tmpt kul 12.30 mlm ktorg cadang nak balik sbb masing2 dah penat..
time 2 primadona ngah lukis simbol "unimap" kat atas pasir gne sebelah sandal cantik die 2..
then tengku wat keje jahat tengku...
tengku ambik sebelah g sandal primadona then tanam dalam pasir..
time kitorg dah siap2 nak balik.. primadona tercari - cari sandal cantik die yg sebelah g...
semua org primadona nak tuduh ambik sandal cantikdie...
tengku xtahan nak gelak..then kuar kan dri timbunan pasir 2...huhuhu
smue gelak........yes berjaye kenekan primadona..

mlm 2 kul 1 lbh kitorg smpi kat UMP tercinta...
walaupun penat, tengku sgt happy..
tpi xpuas g...
at least leh gak tengku release tension n lupekan problem tengku..
huhuhu

thanks a lot to all my pwens for one sweet day we spent together....

- S E K I A N -
WASSALAM..

p/s: nak g lagi..nak g lagi.......;p



Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

4 comments:

marissa norfis said...

hehe...mmg nk g agi...pas nie klu lecturer kita bg assignment bebyk agi leh arr cari alasan nk kuar cam2 lg pas dah submit sumer kejer...hehehe...best2..cayalah..

~ f i Q ~ said...

Tu la marissa.. seb baik ko g.. kalu x g, mmg melepas ar peluang ko..hahhaha... kalu x, aku majuk ngan ko satu semester..huh..

- tengku - said...

hahaha
ku nak majuk kat darkangel sampai nak tukar section...
seb baek dia ikut...law x pas cuti ni gak ku urus per"transfer"an ku..

sH@h @nDy said...

x ajak ak pun...huhu...