Jul 14, 2009

CELEBRATION!!THANK YOU LOVE...

SALAM..HI ALL!!!

wah lama x update blog...huhu..btw,dah seminggu tengku lek ke UMP n start study.herm...dulu bilik katblog dpn2 je,skrg dah dok blkg..x alang2,blok blkg skali lak 2..jadual kelas skrg packed,sampai ade yg xleh nak fix bgi cantik sikit susunan jadual 2..semue kelas start kul 8 n kebanyakannya habis kul 6..hampa hatiku.. tapi xpe...xkesahlah yg penting study..chewah..yo yo oo je study..

nak kongsi sikit pada 7 julai yg lepas birthday someone yg rapat sangat ngan tengku..die adalah diri tengku sendiri.ni adalah birthday tengku yang ke-19.......+1.....herm..dah tua tpi xtua sgt..maintain cute..hahahahahaha...pd awalnye,tengku xdelah happy sgt..yelah,umo dah makin tua,bknnya muda..mcmna nk happy..lagi satu,ni tahun ke-3 xsambut birthday ngan family terchenta..mereka nun jauh di mata,tpi dekat di hati...tambah2 lgi 'die' 2 pun xde,masih latihan..sabo2 tengku sebulan je g..huhu..tpi tengku bersyukur sebab dpt kwn2 yg selalu ingat kat tengku..Alhamdulillah...byk kwn2 yg wish start 11.55mlm,6 julai..si 'die' alkisahnya nk jdi org pertama wish..tpi xkesampaian..dah ade org wish dulu.nak thu sape yg wish dulu 2?? abang 'die' sendiri...huhuhu...my mom and my dad wish me pagi 7 julai..n yg ske sgt ble dgr my mom said "SAYANG SANGAT ANAK IBU"...n tengku pun balas "SAYA SAYANG MAK SAYA"...dri dulu smpi skrg...sayang mak saya...love u mom,love u 2 dad...

walaupun family xde time birthday ni..tpi kwn2 ade..tengku beruntung sebab dpt kwn yg baik2 belaka kat UMP ni..nak dijadikan cerita,malam my birthday 2,dah kul sbelas lbh..ngah syok2 gayut ngan 'die'(almaklumlah dapat call free dlm sehari 2..thank you maxis!!),primadona call lak..tpakse letakkan call 'die' n angkat call dri primadona..lebih kurang mcm ni dialog kami berdua..

primadona: wei sofie,bleh x ko teman aku jumpa kawan aku jap?ni kwn aku kat fs die sambung bljr kat UMP.ni nak jumpa aku lah..

tengku : dia nak jumpa kat mana??laki ke pompuan??

primadona: laki,dia nak jumpa kat bklg blok kite..aku ajak marissa(darkangel) tpi die ade meeting orator..

tengku tgk lah jam..dah kul 11 lbh..

tengku : wei napa nak jumpa laki kul 11 lbh??..napa kat blkg blok??

primadona: tulah kwn aku 2...jom lah teman aku..

tanpa syak n ragu2..tengku on jelah..tengku siap2 pakai jaket BUM merah ngan seluar track kain warne kelabu...xnak ar dandan lbh2..bkn kawan tengku pun..huhu.lepas 2,tengku turun dari bilik jumpa primadona...

tengku: kwn ko nak jumpa kat mana?

primadona tunjuk je arah blkg...

primadona: jap ye aku SMS die lu...

tengku pun duduk ar kat trailer yang ade kat blkg blok..tibe2 FIQ(dandelion) ngan MARISSA(darkangel) kuar dari tepi trailer..Dandelion ngah angkat kek...

happy birthday to you...
happy birthday to you..
happy birthday to sofie..
happy birthday to you....

terkejut gak tengku ngan suprise diorg ni...WAKENABEB!!!!! time 2 ngah gayut g ngan 'die'...'die' pun dgr gak diorg nyanyi...huhuhu...siyes..tengku terharu...sayang sgt kat diorg..muah!!!!hahahaha..primadona mmg pandai berlakon..n tengku terpedaya....suprise 2 idea asal DANDELION....AJK logistik..DARKANGEL(sbb bwk jug untuk minum).AJKsambutan&VIP...
PRIMADONA(perdayakan diriku yang lemah ini hohohoh)..Billion thankz to three of you..korg mmg terbaek lah...ade ubi ade batas,lain kali tengku balas...hahahahah...layan jap gambar ktorg malam 2...



thank you sayang2 ku untuk kek spiderman 2...tengku simpan g..dun wury ya..huhu

hari sabtu yang lalu..tengku n rummate2 terchenta pergi outing seperti yg dirancang sejak sampai hari pertama kat UMP ni..walaupun x berduet masi bernafsu nak kuar..huhu...so..g lah mydin..g kuantan parade..n last g teluk chempedak..kononnya nak g ar tgk matahari terbenam kat TC 2..tpi dah terlajak lame sgt kat KP,so x sempat...layan gmbr lagi..

gmbr ngan tehaaziz

rumet2ku cayang

pas solat maghrib kat surau TC,ktorg nak makan kat kfc kat TC 2.last2 hani n linda bwk kek...SUPRISE LAGI!!!!!kali ni kek untuk birthday mak(hajar) n tengku lagi...mak punye birthday 4 jun yg lalu,so celebrate lah..kan time 2 cuti..xnk ar nanti timbul perasaan x adil..baguslah hani ngan linda ni...huhuhuh layan gambar lagi..

kek blueberry dgn hiasan coklat n coklat putih parut...sodap..
happy birthday to you..
potong kek...

birthday gurlz..

yeah..happy sgt2..tq hani tq linda..moksu syg sgt2 kat korg...syg kat mak gak..hehehe

selain kegembiraan 2..ade g satu kegembiraan yg tengku nak kongsikan...hehehe...


kad from 'die' but actually wrote by his brother...mcmne ek nk terangkan??'die' kan ngah latihan..so 'die' suh abang 'die' bli kad n hadiah then pos gne pos express..so,tengku leh trime cpt..'die' xleh nk wat sendiri sbb xde pos express kat tempat 'die'..ucapan kat dalam kad 2 sbnrnye 'die' yg ucap..tpi handwriting abang 'die'..xtahulah btul ke x 'die' yg ucap..tengku pun konfius..tpi tengku tetap happy..sbb smuenye pink..kad birthday pink n hadiah pun pink gak..'die' bgtaw abg 'die' pe yg 'die' nak hadiahkan kat tengku,ciri2 mcm ne..sukenye.'die' xlupe yg tengku ske pink wlupun 'die' geli ngan warne 2..thank you sayang...hehehehe

ni lak hadiah dari die...rantai silver ade buah rantai pink...love it...actually adek tengku,lin pun bg rantai silver original taw..yg 'die' bgi ni pun ori gak,tpi lin punye rantai 2 xde buah rantai but i still love n appreciate it.thank you ya adek kakak.konfius nak pakai mana satu skrg ni.x rse mcm org gile ke law pakai dua2 sekali?rumet2 kesayangan tengku ckp rantai lin bgi lagi lawa...so,her or him?dah lah 'die' nak tengku pakai rantai 2 setiap mase...huh...

OK..hbis cite sal birthday yg dah lme berlalu..tengku nak ucapkan

HAPPY BIRTHDAY TO SHAH(labu sayong) n my sweet MARISSA(darkangel)

yg masing2 birthday pd 12 julai n 14 julai yg lalu..masih fresh g...happy always ye korg n gud luck!!

oklah nmpk je 2 jelah untuk post kali..lain kali post entry g...rsenye akan aktif lek kot dlm beberapa hari ni..kan dah lek kat UMP ni...mesti byk bende nak kongsi..for now,isu yang hangat diperkatakan pasal duit PTPTN batch tengku x dikreditkan lagi...tah ape je problemnye..nak bli buku pun susah...oklah..daa you all!!!!

okiedokie;p


Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

2 comments:

Primadona Agung said...

huhuhu..dlu kn ak b'lakon teater..haha..lupe eah

- tengku - said...

walau mcm mana sekalipun..lakonan agak kaku ye...
n masih menimbulkan keraguan serta ketidakyakinan kepada penonton...
primadona sila baiki mutu lakonan kamu...
muahaha;p