Apr 11, 2009

huhu...ceriteraku..

huhu...dah kul 3.41 pagi..tengku xtdo lagi.baru jer pas lyn cter merapuh..KUNG FU DUNK.dont noe lah nape tengku nak layan cter 2 lek..weh,no,no,no,no..bkn sebab Jay Chou ye..xde maknenyer.merapuh2 pun cter 2,nak menangis gak tengku dibuatnyer tgk ending die.c jay chou ni konon dah jumpe parent die,then terpakse ar tinggalkan uncle Li die yang dah baik kat die walaupun agak mata duitan.but,finally die xnak ikut lak ngan bapak die yang tersangatlah kaya n dah tua sakit2 n xde pewaris 2..sbb sayang kat Uncle Li..Uncle Li pun sebenanye sayang kat die..dah anggap jay chou kat dalam cter 2 macam anak sendiri..herm..

pe sebenanyer tengku nak share lak ri ni ek?herm..post sebelum ni,tengku ade kate kan missing someone n terpakse bepisah n ditinggalkan lah tah hape2 tengku merapuh tym 2..n dapat comment dari angahpikah..die tny,kene tinggal ngan sape?c die ke?kumbang bkn seekor..huhu..angahpikah..bkn kumbang yang meninggalkan tengku.manusia..hahaha..merapuh lagi..:^) hari ni last day sesi pembelajaran untuk sem 2 08/09..harapan tengku,nak tgk someone maybe for da last tym..tapi harapan cume harapan..xjumpe pun.nyanyi lagi lagu SAAT TERAKHIR..huhu..redha jelah..bye2 someone..

k dah habis berjiwang..sekarang tengku nak kabo lak..tengku miss someone...(lah kate dah habis berjiwang..)huhu..ekceli bkn someone..tengku rindu bangat sama twin brothers tengku..huhu


huhu..nilah wajah twin brother tengku..kat belah kiri,mohd zakry mizuan b. yusuf(iwan-adik)..sebelah die lak, mohd zakry mizam b. yusuf(ijam-abang)...muke diorg xsame kan..tul ke twin?hahaha.law tgk kat gambar,muke diorg mmg xsame..tpi ble jumpe dpn2 family member tengku sendiri terkeliru ngan diorg.tpi tengku xkeliru pun..maybe sbb tengku yang jge diorg tym dri kecik..y i miss both of them??sbb diorg adik kandung tengku ar..huhu..herm..ntahlah,rindu sgt kat diorg ni..asenyer,mcm baru je kemarin tengku sumbat botol susu kat diorg ni...then, anta diorg kat PASTI KG PASIR PUTIH...PASTI ni stand for panti asuhan Islam..herm..asenyer ade kat sabah je..ye ke?sbb tny kat rumet tengku,die xtaw pun pe mende PASTI ni..skrg,diorg ni dah masuk form 1..alam remaja..they grown up..mcm xcye je diorg org yang same tengku anta g PASTI tym 2..hehe..means usia tengku pun dah makin meningkatlah...aish...(2 upenyer sbb tengku xcye...usia oh usia..)..rindu lah kat bedawi 2 org ni..rindu nak dgr diorg called me kak ija...beberape hari lalu,ijam texted me using ayah phone..herm..tengku sebenanyer x cye pown die yang sms.tpi boleh jdi tol gak die yg sms,die dah 13thn..skrg ni,budak sekolah rendah pun reti gne nset..diorg ni tersangat lah nak nset sendiri sebenanyer..tpi,disebabkan result upsr cume dpt 1A je..so,xjdi nak blikan nset.perjanjian tetap perjanjian..so, sabar jelah ye adeq2 ku sayang..t ade rezeki lebih,kak ija bli tuk korg..tpi,kak ija xjanji g taw.yelah kak ija x keje g..herm..InsyaALLAH kak ija penuhi..

wah,gedabaknyer kek ni..ni gambar diorg tym 12th birthday diorg..gambar ni xlawa,sbb teknik yang digunekan cameraman ni xbtol..tengku lah 2..huhu.sedapnyer,kek 2..kek ice-cream 2..perisa keladi..asenyer ni lah first n last tym diorg celebrate birthday diorg..sbb diorg kate diorg dah 12thn,nex year nak 13thn..dah besar,xnak ar party2 g..mcm budak2..herm..2 ar kate diorg.tpi InsyaALLAH law ade rezeki lebih sekali lagi,kak ija nak gak blikan kek untuk korg.kte celebrate kter2 je..ngan ibu,ayah,kak lin n syuk.tengku ni suke sgt ar bgi harapan kat org..nak cter ni..tym birthday diorg ni,tengku ar jdi yang decorate rumah ngan belon2..huhu..budak2 kecik sumer tengku kerahkan tiup belon.yelah,tengku ni berani je tiup belon tpi sebenanyer takut akan letupan belon.mmg malam 2 rumah penuh ngan belon.ibu dah suh habiskan sume belon2 yg die beli.cian budak2 kecik..huhu..k,malam 2 rumah mmg full ngan manusia.yelah, jemput ahli keluarga belah ayah + belah ibu dalam satu mase..dah lah due2 datang dari keluarga yang besar.so,meriah ar rumah..ase2 ade dalam 100 org kot dalam umah tengku tym 2..mak bapak campur anak2...campur g ngan jiran2..naseb baik,tengku ni xde mentua g..aik??ase2 gak kan,mesti meriah giler law tengku kawin t..ramai ahli keluarga..herm..back kepada cte twin brother tengku ni.diorg ni,mmg pemalu..malam 2 birthday diorg tpi malu nak melayan tetamu..pe punyer birthday boy lah..but Alhamdullilah,malam 2 berjalan lancar..

pe2 pun,tengku harap adeq2 kesayangan tengku ni kan berjaye dlm hidup..belajar rajin2 ye adeq..kak ija heart korg..

malam ni..bulan sangat terang..cantik sangat..tym balik dri exam TITAS sempat tangkap gmbr bulan..owh,exam TITAS?xyah citer ar..
xtaw ar korg nmpk ke x bulan 2...bulan yang paling atas 2 ye...2 cahaye yg lain tu cume lampu..

oh bulan...
kau peneman malamku yang sunyi ini...

herm baru 2 baris,primadona dah ckp cukup2..die geli dgr tengku bersajak..yelah2 tengku stop..
oklah..cukuplah ceritera tengku kali ni..asenyer dah panjang ni tengku merapuh..law jawapan TITAS tengku tdi panjang mcm ni kan baik..lalalalalalala...

okiedokie;p

Terima kasih daun keladi, Jemput datang baca entry saya lagi! XD

1 comment:

Rantong said...

Sertai rancangan terbaru berjudul: "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" 24 jam sehari, 7 hari seminggu, hanya di kaca screen komputer anda...